Jelo koje je zgrozilo kuvare: Ovako nikada nemojte da pripremate piletinu, možete dobiti trovanje (VIDEO)

Jelena Blažić

08. 06. 2021. 000000 15:55

Foto: Tik Tok Ilustracija/ @succhefful

Iako postoje komadi mesa koji se pripremaju da ostanu "poluživi", među njima je na primer biftek, jedan mladić izazvao je pravo zgražavanje ljudi, ali i pojedinih kuvara, načinom na koji je odlučio da pripremi piletinu, koja je opasna ukoliko se ne pripremi dobro, jer može doći do trovarnja ili se možete zaraziti salmonelom.

Pročitajte još: Božanstveni punjeni modri patlidžan, a mogu i tikvice! (RECEPT)

Meso skuvao u sudoperi

Izgleda da nije mogao previše da čeka, pa je odlučio da je belo meso "skuva", pod vrelom vodom u sudoperi. Meso je poprimilo beličastu boju, ali naravno da nije bilo dovoljno skuvano, a zatim je "osušio", kuhinjskim ubrusima i servirao uz malo kuvanog brokolija.

@succhefful

If you haven’t tried a sink chicken you haven’t lived. Pretty much guaranteed perfect medium rare every time ##chicken ##salmonella ##tiktokfood ##fyp

♬ original sound - Daily food recipes 🤤

Nikako ne radite ovako nešto!

Čak se i pohvalio svojim specijalitetom, a kada je presekao belo meso na pola, pokazao je da je i dalje sirovo. Mnogi kuvari smatraju da ovo nikako ne smete da radite, jer u suprotnom možete dobiti trovanje ili da se zarazite salmonelom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU