KNEDLE na drugačiji način: Medena poslastica sa MAKOM, kuvana NA PARI (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

09. 06. 2021. 000000 12:37

foto: Piksabej

Slatke knedle ne moraju uvek da se prave od krompira. Ovo je mnogo jednostavniji recept za pripremu slatkih knedli, koje su podjednako ukusne kao tradicionalne.

Sastojci za testo:

500 grama oštrog brašna
kesica kvasca
2 jaja
50 grama šećera
so
kora od limuna
100 grama maslaca
150 ml mlakog mleka
200 grama meda ili džema od kajsije

Sastojci za preliv:

mak
šećer u prahu
100 grama istopljenog maslaca

Pročitajte još: ŠTO ŠARENIJE, TO UKUSNIJE: Recept za jednostavan, a efektan ZEBRA KOLAČ (FOTO)

Priprema:

U dubljoj posudi polovinu brašna pomešajte prvo s kvascem iz kesice, pa dodajte jaja, šećer, malo soli, rendanu limunovu koru, rastopljeni maslac i mlako mleko.

Pomoću noža izmešajte sve sastojke i postepeno dodajte drugu polovinu brašna. Zatim nastavite da mesite testo rukom. Kada ga umestie, prekrijte testo krpom i ostavite da naraste 30 minuta.

Pročitajte još: Napravite najukusniji KREMASTI KOLAČ SA NANOM, idealan za TOPLE DANE (RECEPT)

Nakon što je testo naraslo, podelite ga na osam jednakih delova. Svaki deo malo spljoštite, i u sredinu stavite punu kašičicu meda ili džema, i oblikujte loptaste knedle.

Tako oblikovane, ostavite knedle da odstoje još 20 minuta, kako bi bile mekše.

Kuvanje knedla na pari je vrlo jednostavno

U široku posudu sipajte vodu, pokrijte je gazom, koju treba zategnuti i čvrsto zavezati oko šerpe.

Pročitajte još: LEDENE KOCKE sa KOKOSOM: Ovaj kolač BEZ PEČENJA uspeva SVIMA! (RECEPT)

Kad voda proključa, na gazu poređajte 3 ili 4 knedle, pa ih preklopite dubljom posudom iste veličine i kuvajte tako oko 10 minuta.

Vruće knedle prelijte otopljenim maslacem, i pospite šećerom u prahu i makom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU