PLOČICE sa bobičastim voćem i jogurtom: Slatkiš koji ostaje svež tri nedelje! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

10. 06. 2021. 000000 12:30

FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Pik ap Lajms

Ukusan kolač, koji je idealan za letnje mesece. Osvežava i uvek vam je pri ruci, jer ukoliko ga pravilno skladištite u frižideru, može da stoji i do tri nedelje.

Pločice sa bobicama i jogurtom

Sami odlučite koje ćete bobičasto voće koristiti u receptu, to može biti borovnica, jagoda, malina ,ribizla, ali i miks.

Pročitajte još: Kolač sa KEKSOM I PUDINGOM: Jeftina i brza poslastica koju svi vole! (recept/video)

Sastojci: 

  • 1 šolja (190 g) mekih urmi
  • 2 šolje (162 g) ovsenih pahuljica
  • 1 šolja (240 ml) bademovog putera (ili običnog)
  • ¼ šolja (28 g) mlevenog semena lana
  • 1 kašičica (3 g) mlevenog cimeta
  • 1½ šolje (360 ml) nezaslađenog sojinog jogurta (ili običnog)
  • 1 šolja (150 g) dinstanih bobica

Priprema: 

1. U blenderu izmešajte urme. Dodajte ječam, bademov puter, mleveno laneno seme i cimet. Ponovo blendirajte dok se dobro ne sjedini, zaustavljajući se da biste strugali stranice po potrebi.

2. Premestite smešu u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i razmažite da bude ranomerno. Dobro utisnite smešu.

Pročitajte još: Mekani KROASANI za doručak: Slatki i slani recept od jednog testa! (RECEPT)

3. Preliti jogurtom i rasporediti ravnomerno. Preko dodati dinstane bobice.

4. Stavite u zamrzivač i pustite da se zamrzne 1-2 sata, ili dok se pločice dovoljno stvrdnu, da mogu precizno da se seku.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU