Recept za domaći DRESING sa MEDOM, koji će od svake salate napraviti NAJUKUSNIJE JELO

Aleksandra Kolarevic

11. 06. 2021. 000000 13:00

foto: Piksabej/Piksabej/Piksabej

Bilo koji ručak je teško zamisliti bez salate, posebno kada je u pitanju lepo vreme, tokom kojeg je najveći izbor povrća i voća na pijacama.

Nepogrešiva kombinacija za salatu je "masno" i "kiselo" - suncokretovo ili maslinovo ulje, sa alkoholnim ili jabukovim sirćetom, balzamikom ili limunovim sokom.

Pročitajte još: Kako se PRAVILNO sprema KUPUS SALATA: Ključ je u redosledu sastojaka! (RECEPT/FOTO)

Međutim, predlažemo vam da umesto navedenih klasičnih priloga ovoga puta napravite domaći preliv, odnosno dresing sa medom.

Spoj slatkog i kiselog, i pomalo ljutog, savršeno ide uz bilo koju salatu.

Sastojci:

80 ml maslonovog ulja

30 ml jabukovog sirćeta ili balzamika

2 kašičice senfa

3 kašičice meda

svež peršun

malo iseckanih oraha

1 limun (zbog kore)

so, biber, i ostali začini po želji (čili, origano, bosiljak, mirođija)

Pročitajte još: SALATA odličan i zdrav obrok: Ove dodatke nikako nemojte da stavljate

foto: Piksabej

Priprema:

U dubljoj činiji dobro sjediniti ulje, sirće, senf i med, pa dodati svež sitno seckani peršun, iseckane orahe i začine (so, biber, ...).

Narendati malo limunove kore, i dodati je u dresing.

Nakon dobrog mešanja dresing ostaviti da odstoji u frižideru oko 20 minuta, pa preliti preko salate.

Ovaj dresing slaže se uz svako povrće, a najlepše će ići uz miks zelenih salata.

U miks zelenih salata možete dodati čeri paradajz, seckanu papriku, krastavac, rotkvice i šargarepu, ili neko drugo povrće koje volite.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU