Brzinski i preukusan ručak za 15 minuta: PASTA SA PILETINOM u belom sosu (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

12. 06. 2021. 000000 09:05

Foto: Piksabej

Ovo je recept koji uspeva svima, pa i početnicima u kuhinji.

Priprema se lako, i za samo 15 minuta imaćete preukusan ručak.

Pročitajte još: CEZAR SALATA kao iz RESTORANA: Ovo je najbolji recept do sada!

Sastojci:

400 grama pilećeg filea

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

400 grama kisele pavlake

testenina

začini: so, vegeta, biber, peršun

Pročitajte još: Recept za domaći DRESING sa MEDOM, koji će od svake salate napraviti NAJUKUSNIJE JELO

Priprema:

Pre nego što počnete sa spremanjem jela, stavite makarone da se kuvaju, kako bi bile spremne dok pripremite sos.

Usitnite crni luk, i stavite ga da se prži. Za to vreme piletinu isecite na kockice, pa dodajte i nju.

Pržite sve zajedno na jačoj vatri nekoliko minuta, potom smanjite temperaturu, i uspite šoljicu vode, kako bi se dinstalo desetak minuta.

Kiselu pavlaku preručite u činiju, pa je umutite ručno, dok joj tekstura ne bude kremastija.

Pročitajte još: EUROKREM TORTA koja će vas RASPAMETITI: Jednostavan recept za kremastu i ukusnu poslasticu (VIDEO)

Kada su meso i luk izdinstani, dodati pavlaku i začine, i sve zajedno promešati.

Skuvane makarone dodajte u smesu i promešajte.

Ručak je gotov, i spreman za jelo.

Preko servirane paste možete izrendati kačkavalj ili parmezan, i naseckati malo paprike, ili čeri paradajza.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU