RECEPT DANA: Brzi i PREUKUSNI pileći takosi s dva sosa (FOTO)

Marija Obradović

16. 06. 2021. 000000 07:35

Foto: Instagram Printscreen

Uvek odličn izbor za elo na brzinu, sprema se lako i brzo, a o ukusu je suvišno i pisati. Pileći takos uvrstićete u jedno od omiljenih jela, u to smo sigurni.

Potrebni sastojci:

tortilje

500 g pilećeg filea

150 g grčkog jogurta

luk, paradajz, papričice, rukole, prešun

limunov sok

dve kašike senfa

dve kašike majoneze

dve kašike ajvara

dve kašike kečapa

Priprema

Pileći file marinirati u pikantnoj marinadi 30 minuta, te ih ispeći na tavi. Pržite ih s obe strane na srednjoj temperaturi kako bi postigli mekano i sočno meso.

Salsu pripremite od sitno seckanog luka, paradajza, papričica, rukole, svežeg peršuna i limunovog soka. Potom napravite tzv. beli sos tako što ćete pomešati dvije kašike senfa sa 75 grama grčkog jogurta i dve kašike majoneze. Zatim u smesu dodajte beli luk u prahu, sveži peršun i malo soka od limuna.

Da biste dobili crveni sos potrebno je pomešati dve kašike ajvara, dvije kašike kečapa sa 75 grama grčkog jogurta i dodati malo soli. Zatim isecite meso na komade, a potom blago grilujte tortilje te ih punite salsom, sosevima i mesom.