Jedino se ovako pravilno ODMRZAVA MESO: Pravimo dve velike greške

Kristina LJubisavljević

28. 06. 2021. 000000 08:20

Foto: Pixabay

Baš kada želite da spremite ručak ili večeru shvatite da meso nije odmrznuro, koliko se to samo često dešava. a koliko smo puta ostavili da prenoći kako bi bilo odrmznuto za sutrašnji ručak.

Pročitajte još: TREŠNJE većina čuva pogrešno: Evo kako da im produžimo rok trajanja

Mislili smo da je to siguran način, ali istina je drugačija.

Takođe. kada želimo da se brzo odmrzne pustimo vruću vodu preko mesa, a to je momenat kada bakterije koje se prenose hranom mogu da izmaknu kontroli.

Koji je najbolji način odmrzavanja mesa?

Meso ne treba ostavljati na pultu u kuhinji i na sobnoj temperaturi duže od dva sata, zato što počinje da se topi, a bakterije koje tu mogu da se nađu počinju da se množe.

Pročitajte još: Kako da stakleno posuđe zablista: Trik je u jednoj namirnici

Tako da umesto da meso ostavite na pultu jedan dan ili ga brzo potopite u vruću vodu, odmrznite meso u frižideru. Možda će biti potreban dan ili dva i nije brzo rešenje, ali je definitivno najzdravije. Birajte poslednju policu frižidera kako biste izbegli kontaminaciju druge hrane.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU