Ovako se najbrže kvare: Kako se pravilno čuvaju meso, hleb i jaja

Kristina LJubisavljević

22. 06. 2021. 000000 18:00

Foto: Pixabay

Kada dođemo kući iz nabavke dešava se da se pitamo gde odložiti namirnice, koje su za frižider, a koje nisu.

Napravili smo spisak najučestalijih namirnica koje koristimo i objasnili na koji način bi trebalo da ih čuvamo.

Čuvanje jaja

Jaja je najbolje da ostavitie u originalnom pakovanju i odložite u zadnji deo frižidera. Dešava se da završe i vratima, ali to nije mesto za njih, jer kada ih otvaramo gube hladnu temperature i podložnija su kvarenju.

Pročitajte još: TREŠNJE većina čuva pogrešno: Evo kako da im produžimo rok trajanja

Čuvanje hleba

Hleb se čuva čvrsto zavezan u kesi, a za duže trajanje možete da ga odložite i u frižider, važno je da se okolo ne nalaze mrvice kako se ne bi skupile bube.

Čuvanje mesa i ribe

Odmah po dolasku iz prodavnice meso treba upakovati u kesice, istisnuti vazduh i čuvati u najhladnijem delu frižidera. Riba je najteža za čuvanje, pa bi takođe trebalo da je odložimo na posude koje su pune leda i stavimo u kesice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU