Popularni Baća otkriva: Zašto se drugi deo Južnog vetra zove "Ubrzanje" i kako je šala sa Bikovićem dospela čak i u TREJLER (VIDEO)

Marija Obradović

23. 06. 2021. 000000 10:00

Foto: YoutubePrintscreen/Južni vetar

Kako je voditelj Ognjen Amidžić otkrio, a i sam reditelj potvrdio, premijera drugog dela našeg najpopularnijeg filma, desiće se u Puli.

- Svetska premijera će biti na festivalu u Puli, 19.jula u Areni. Posle toga ide Niš, omiljeni naš festival, rekao je Avramović.

Na pitanje voditelja, zašto se drugi deo Južnog vetra zove "Ubrzanje", reditelj otkriva u čemu je "fora":

- Ima više značenja."Ubrzanje" je u smislu podizanja uloga, brže donošenje odluka zbog situacija u kojim se naši likovi nalaze koje su sve teže, pa traže hladniju u bržu reakciju, objašnjava Avramović.

Film će u bioskopima biti najverovatnije od septembra, kako tvrde gosti emisije

-  Glavna tema filma je potera i otmica. U pitanju je akcioni triler, pa ne bi bilo dobro da otkrivam koga će da otmu, dodao je jedan od glavnih i omiljenih junaka ovog filma, popularni Baća.

Anegdota sa snimanja 

- Prvi deo filma radio se sa jako malo sredstava u odnosu na ovaj drugi, ali posebna je emocija koja će nas uvek vezati zbog Nebojše Glogovca, uvek ćemo biti emotivni zbog toga - iskren je bio Avramović, a popularni Baća je dodao:

- Stalno me pitaju koji mi je deo bolji, ali sad stvarno i iskreno, drugi je deo bolji i to je moje mišljenje - iskren je bio Radonjić, pa ispričao anegdotu sa snimanja filma.

- Ima jedna anegdota koju moram ispričati, dopgovorio sam se sa Bikovćem daj da napravimo foru za reditelja za montažu čisto, mi smo ubacili jednu repliku za Avramovića koju samo on može skontati, a šta se desilo na kraju, replika nije izbačena, šta više stavljena je u glavni trejler - ispričao je Miodrag Radonjić.