TIKVICE, MLADI KROMPIR i SAVRŠEN RUČAK! Čarolija iz bakine kuhinje uz detaljan RECEPT (VIDEO)

Marija Obradović

27. 06. 2021. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Ukoliko ne znate šta danas za ručak, iz Bakine kuhinje stiže predlog koji ćete rado ponoviti kad god nemate ideju šta da spremite, a da bude ukusno.

Potrebno je:

1 mlada tikvica
3 mlada krompira
2 mlade šargarepe
1 mlad lik glavica
1 glavica mladog belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
100 gr kisele pavlake
1 jaje
rendan kačkavalj
listovi suve slanine (po želji)
soli ..ulje

Priprema:

Tikvice oljuštiti iseći na kolutove  i posolit. Ostaviti da u soli odstoje 15 min pa ocediti tečnost. Krompir očistiti i takođe iseći na kolutove. Glavicu belog luka  iseći na sitno zajedno sa zelenim delo pa ubaciti u tikvice Sipati malo ulja, dodati krompir i šargarepu na tanje listove. 

Glavicu luka iseći na krupnije rezance. Sve izmešati osim luka. U tepsiju poređati  krugove krimpira, tikvica šargarepe i između kolutove luka.

 U činiju sipati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Može se po želji pobiberiti . Dodati jaje  i jednu punu kašiku rendanog kačkavalja. Sve  izjednačiti i time preliti tikvice. 
Odozgo  staviti još malo kačkavalja i listove suve slanine po želji. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min da lepo zarumeni. Uz dobru salatu i čorbicu fantastičan ručak koji će te pijesti u slat...Prijatno..