Trik za pravilno sušenje BOSILJKA: Sačuvaćete intenzivan ukus i boju! (VIDEO)

Jovana Pejinovic

02. 07. 2021. 000000 18:00

FOTO: Printskrin/ Jutjub/ KeefCooks

Postoji nekoliko različitih načina sušenja bilja, a mi vam otajemo trik sa sušenjem u mikrotalasnoj peći. Brzo je, jednostavno, a bilje zadržava svoju raskošnu, živahnu boju!

Nakon sušenja, čuvati na tamnom mestu, u hermetički zatvorenoj posudi.

Oni koji su isprobali ovaj način sušenja kažu da je ovako osušeno začinsko bilje lepše od bilja kupljenog u prodavnici! I ukus je neverovatan! Da li ste spremni da osušite malo bosiljka ?

Pročitajte još: Da li znate kako se pravilno pije koktel? BARMEN otkrio najveću grešku koju ljudi prave! (RECEPT/FOTO)

Foto: Piksabej

Kako se pravilno suši bosiljak?

Šta vam je potrebno: 

  • Sveži listovi bosiljka.
  • Staklena ili keramička ploča za mikrotalasnu pećnicu.
  • Papiri/ ubrusi koji su napravljeni za mikrotalasnu pećnicu.

Postupak: 

  • Stavite 1 papirnati ubrus ravno na tanjir. Položite listove bosiljka u jedan sloj na papirni ubrus. Stavite još jedan papirni ubrus na vrh.

  • Ugrejte ga u mikrotalasnoj na 30 sekundi, a zatim u koracima od 15 sekundi dok se listovi ne osuše. Vreme će se razlikovati u zavisnosti od veličine lišća - manji listovi će se sušiti mnogo brže i zahtevaće manje vremena.

  • Nakon sušenja, jednostavno izmrvite i prstima zdrobite listove bosiljka. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom i tamnom mestu (kao sa ostalim začinima). 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU