Savršen obrok za sve koji poste: Fali samo vruća pogača i nećete poželeti nikakav dodatak (RECEPT/VIDEO)

Aleksandra Kolarevic

05. 07. 2021. 000000 09:00

foto: Bakina kuhinja

Danas se u bakinoj kuhinji krčka nešto lagano, zdravo, posno i preukusno.

Kombinacija povrća u ovom ručku je savršenog ukusa, a njegova priprema je jednostavna.

Pročitajte još: Skuša sa povrćem je nešto što morate da probate: Eksplozija boja i ukusa u tanjiru! (RECEPT/VIDEO)

Potrebno je:

2 glavice luka
5-6 paprika (može iz zamrzivača)
3 paradajza
2 šargarepe
1 veći krompir
50 grama pirinča
ulje, so, biber
peršunov list

Priprema:

Luk očistiti i iseći ga krupnije, potom ga propržiti na ulju. Luku dodati šargarepu isečenu na kolutove, i iseckanu papriku.

foto: Bakina kuhinja

Pirinač dobro oprati, pa ga malo skuvati u drugoj šerpi, i kad se i paprika malo proprži dodati povrću pirinač, kao i krompir isečen na kocke.

foto: Bakina kuhinja

Povrće posoliti, pobiberiti, pa dodati peršunov list, i sve lepo promešati. Potom skinuti sa šporeta, pa dodati malo vode i pouljiti povrće pre stavljanja u rernu.

Neka se peče u rerni na 220 stepeni 20-30 min.

Nakon toga sjajan posni ručak je gotov. Prijatno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU