Recept za slano pecivo sa sirom na malo drugačiji način (FOTO/VIDEO)

Aleksandra Kolarevic

11. 07. 2021. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Ovoga jutra se u bakinoj kuhinji peče nešto drugačije.

Reč je o slanom pecivu sa sirom, na malo drugačiji način, koje će se zasigurno dopasti svima.

Pročitajte još: Savršen obrok za sve koji poste: Fali samo vruća pogača i nećete poželeti nikakav dodatak (RECEPT/VIDEO)

Potrebno je:

200 ml mleka
100 ml jogurta
1 jaje
2 kašike ulja
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
oko 550 gr brašna

Nadev:

150 gr sira
1 celo jaje + 1 žumance za premazivanje
šaka seckanog peršuna 
biber

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac, pa dodati šećer, promešati i ostaviti da zapeni.

U činiju sipati kvasac, jogurt, ulje, jaje i polako dodavati brašno kako bi se zamesilo mekše, glatko testo. Ostaviti da odstoji 30 minuta.

Foto: Bakina kuhinja

Potom razviti testo na stolu u pravougaonik. Sir izgnječiti i dodati jaje i šaku seckanog peršuna i malo bibera, i sve sjediniti.

Na dnu razvučenog testa staviti sir (ostaviti 2 kašike), pa preklopiti sa gornjim delom. 

Foto: Bakina kuhinja

Prazni deo testa još malo razvući oklagijom i iseći ga na trake. U preostali sir dodati malo crvene paprike, pa premazati trake. Svaku traku uviti oko svoje ose. Donji deo testa uviti ka trakama formirajući rolnicu. Staviti u podmazan pleh i pokriti da odstoji.

Foto: Bakina kuhinja

Premazati žumancetom i peći na 180 stepeni oko 35-40 min.

Pecivo seći kada se potpuno ohladi.

Testo će biti mekano kao pena, i divnog ukusa...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU