Konačno rešenje VEČITE DILEME: Evo da li voće zaista utiče na mršavljnje?

Kristina Malešević

13. 07. 2021. 000000 17:00

Foto: Depositphotos

Spekulacijama o šećerima u voću, ali i uticaju povrća na nagomilavanje kilograma, konačno se stalo na put, Naime, britanski naučnici zvanično su objavili da voće i povrće može pozitivni uticati na rešenje problema viška kilograma, ali samo u ograničeenoj meri.

Pročitajte još: Vera (71) nikada ne ide kod doktora i ništa je ne boli. Pije samo jednu stvar

Svakodnevno konzumiranje oko 80 grama voća i povrća bogatog flavonoidima, koje nalazimo u grožđu, jabukama, kruškama, jagodama, rotkvicama može sprečiti nagomilavanje kilograma

Naime, pokazalo se da svakodnevno konzumiranje oko 80 grama voća i povrća bogatog flavonoidima, koje nalazimo u grožđu, jabukama, kruškama, jagodama, rotkvicama može sprečiti nagomilavanje kilograma i poboljšati opšte zdravstveno stanje pojedinca.

Flavonoidi su fitohemikalije ili biljni pigmenti koje nalazimo u voću i povrću, a prisutni su i u nekim vrstama čajeva, vinu i čokoladi. Poznato ih je između 4000 i 5000. Ponašaju se kao antioksidansi jer prihvataju slobodne radikale kiseonika, koji može oštetiti DNK. 

Pročitajte još: Bosa i mokra: Ceca Ražnatović u do sada neviđenom izdanju, a ovako je reagovao Bogdan (FOTO)

Jedno od glavnih svojstava i funkcija ovih pigmenata je da se apsorbuju u organizmu i da potom vrlo brzo izlučuju iz tela pridonoseći detoksikaciji enzima u jetri.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU