Pastrmka u paketu koja se SAMA PEČE (RECEPT)

17. 07. 2021. 000000 11:00

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 800 g pastrmke
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka
  • peršun
  • sok od  jednog limuna
  • so

Pročitajte još: Čaša tople slane vode PODMLAĐUJE, prolepšava i leči 7 bolesti. Evo KAKO se SPREMA

Priprema:

Ribu, očišćenu i posušenu kuhinjskom krpom, posolite spolja i izunutra. Zatim napravite marinadu od usitnjenog belog luka, iseckanog peršuna i ulja, pa time premažite pastrmke sa svih strana, a onda po njima iscedite limun i ostavite da odstoje pola sata. Nakon toga, svaku pastrmku, sa malo marinade, zamotajte u aluminijsku foliju i stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni.

Pročitajte još: Kolač sa višnjama: Brzi ŠVARCVALD ROLAT za 20 minuta (RECEPT)

Zatim otvorite foliju, okrenite ribu i vratite je u rernu da porumeni. Služite je uz salatu i povrće po izboru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU