Slana torta mekanog testa i fantastičnog ukusa! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

14. 07. 2021. 000000 09:00

FOTO: bakina kuhinja

Baka iz bakine kuhinje nam je ovaj put pripremila nešto slano. Slana torta, mekanog testa je idealna poslastica kada nemate mnogo vremena za spremanje hrane. 

Jednostavno se pravi, a ukus će vas oduševiti.

Pročitajte još: SLADOLED TORTA: Savršena letnja poslastica! (RECEPT/VIDEO)

Recept za slanu tortu

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • 10 gr kvasca
  • 1 kašica šećera
  • 2,5 šolje brašna (šolja od 200 gr)
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja 
  • malo soli

 Za nadev:

  • 150 gr sira
  • 1 jaje
  • 50 gr rendanog kačkavalja
  • 100 gr šunke na kocke

Za ukrašavanje:

  • paradajz čeri 
  • kockice slanine 
  • kockice sira 
  • susam

Priprema:

Izmrviti kvasac u vrlo malo mlake vode, dodati šećer. Kad nadođe, sipati u vanglicu, dodati mlako mleko, ulje, jaje, brašno, kvasac i zamesiti dosta mekše testo nego uobičajno. Pokriti da poraste. Sir (150 gr)  izdrobiti, dodati jaje, rendani kačkavalj i izmešati. 

Nadošlo testo istresti u tepsiju, koju ste obložili pek papirom. Masnim rukama istanjiti po celoj tepsiji. Pokriti folijom i ostaviti da odmori 15 min. 

Otkriti pa okruglom čašom ili sličim okruglim predmetom praviti donjim delom udubljenja po testu i svaki put umočiti u ulje. U udubljenja staviti po kašiku pripremljenog sira i kačkavalja. Odozgo dodati kockice sira, kockice slaninice i čeri paradajz. Po želji posuti origanom i susamom.
Premazati žumancetom.

Peći na 220 stepeni C oko 25 min. Pokriti krpom 10 min .

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU