DEVOJKA (25) POČASTILA beskućnika večerom, ON JE ZAKLAO: Razlog njegovog poteza je STRAVIČAN!

Marija Obradović

16. 07. 2021. 000000 14:49

FOTO: Arhiva novosti

Kortni Heron (25) počastila je večerom beskućnika Henrija Hemonda (27), a umesto zahvalnosti za divan gest, dobila je žestoke batine kasnije u parku, kao i zabodenu grančicu drveta u vrat, nakon čega je preminula.

Nakon što se dogodio zločin, policija je tražila snimke sa nadzornih kamera iz restorana. Na snimcima se vidi kako Kortni opušteno ćaska sa Henrijem, a zajedno su večerali i pili pivo.

Henri Hemond je od maja 2019. beskučnik, a pre toga oslobođen je iz zatvora nakon što je zadavio bivšu devojku i pretio joj nožem.

Kada su izašli iz restorana u Brunsviku u Asutraliji, Hemond ju je odveo do parka Melburn Rojal, gde ju je krvnički pretukao i zaklao.

Policiji je tokom hapšenja objašnjavao da je te večeri imao zabludu da je poznaje iz prošlog života u kojem mu je ubila suprugu.

Povrede glave devojke bile su toliko jezive da njenom ožalošćenom ocu Džonu Heronu nisu dozvolili da vidi telo, niti da identifikuje ćerku.

– Telo moje ćerke bilo je pokreiveno čaršavom, a sve što sam mogao da uradim bilo je to da joj dodirnem nogu – rekao je Heron za Nine News Acurrent Affair.

Kako prenose mediji, Kortni se i sama ponašala kao beskućnica, spavala je u parkovima, a policija je rekla da je imala problema sa drogom i mentalnim zdravljem.

– Beskućništvo ječest faktor koji ide uz ta dva izaova u životu. Koliko nam je poznato, Kortni je volela da spava van kuće, često na ulici u parkovima. Post-mortum pregledom utvrđeno je da je umrla od strašnog udaranja. To je jedini način da se opiše njena smrt – rekao je inspektor Endrju Stemper, koji je vodio ovu istragu.