Doručak šampiona! Pita krompiruša na drugačiji način (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

15. 07. 2021. 000000 09:20

FOTO: bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nesvakidašnji spoj. Pita krompiruša sa kobasicama će vam dati energiju za ceo dan. Sprema se lako i brzo, a kako sama baka kaže, retko je sprema, ali kada je spremi ne ostane ni parče.

Pročitati još: Slana torta mekanog testa i fantastičnog ukusa! (RECEPT/VIDEO)

Pita krompiruša na drugačiji način

Potrebno je za nadev:

  • tanje kore
  • 500 gr krompira
  • 200 gr kobasica (ja sam koristila domaće)
  • 1 glavica luka
  • ulje, so, biber
  • 1 jaje

Za preliv:

  • 200 gr kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 2 -3 jaja
  • 100 gr rendanog kačkavalja 

Priprema: 

Krompir obariti, ne sasvim skuvati. Luk  iseckati  i propržiti na ulju. Dodati seckane kobasice pa i njih malo propržiti. Obaren krompir izrendati, dodati jaje, so i biber. Dodati pržene kobasice i sve izjednačiti.

Koru rašititi na sto pa je nauljiti, potom preko nje staviti drugu. I nju malo poprskati uljem. Na dno kore po širini staviti par kašiika nadeva od krompira i kobasica  . Uviti u rolnicu. Pleh namazati uljem, pa prvu rolnicu staviti u sredinu i uviti u krug. Sve ostale rolnice stavljati u krug.

U činiju sipati pavlaku, dodati jaja, pa izmututi. Dodati mleko i kačkavalj i sve izjednačiti. Sipati preko pite. Protresti da  preliv padne između rolnica.

Peći na 210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU