Nabavite kore i spremite kolač: BUKAČA je najbolji grčki slatkiš (RECEPT)

27. 07. 2021. 000000 15:30

Foto: Depozitfoto

Jedan od najpoznatijih grčkih specijaliteta je bukača. Obavezno je probajte.

Pročitajte još: Ideja za LAK ručak: Čorba od tikvica koja se sprema 15 minuta (RECEPT)

Potrebno je:

  • 400 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 80 g griza
  • 1 jaje
  • 2 kašike putera
  • 6 semenki kardamoma
  • prah šećer
  • cimet
  • 6-8 listova tankih kora za pitu

Pročitajte još: Voda i šećer nisu svakom prva pomoć! Ako se neko onesvesti time ga možete ubiti

Priprema:

U pleh poređajte kore tako da ostavite deo kore da “visi” preko tepsije, da bi ih kasnije preklopili preko fila. Rastopite kašiku putera pa svaku koru premažite njime. Semenke kardamoma izvadite iz zelene ljušture i usitnite u avanu. U šerpici zagrejte kardamom, nalijte mleko pomešano sa šećerom, i ostavite da proključa. Dodajte griz i pustite da se zgusne. Kada se griz prohladi, dodajte jaje i kašiku putera i sve lepo umešajte da se izjednači. Ovaj fil rasporedite po korama, preklopite svaku redom, premazujući ih i dalje puterom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, 15 minuta. Isecite na kocke, pospite šećerom u prahu i cimetom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU