Ispravni načini korišćenja ALUMINIJUMSKE FOLIJE

Kristina LJubisavljević

26. 07. 2021. 000000 20:30

Foto: Pixabay

Česte su polemike oko toga da li je treba koristiti i u kojoj meri. Koji je zaprvo njen najbolji način korišćenja.

Kako se koristi aluminijumska folija?

Savetuje se da se u mikrotalasnoj peći ne koristi jer se hrana u tom slučaju nejednako priprema, a može i da ošteti sam uređaj.

Pročitajte još: Običan HIDROGEN čini čuda u kuhinji i kupatilu: Otkrijte kako se koristi!

Folija ne treba da se koristi na hrani koja je bogata kiselinama, poput kiselog voća, hrane sa sirćetom, paradajzom ili paradajz sosom. Posle par dana u foliji, kiseline će reagovati sa njom, pa hrana može da dobije metalni ukus, a to nikako nije zdravo.

Najpametnije je da je upotrebljavamo kada to zaista moramo. Ukoliko je često, istraživanja kažu da može doći do povećanja nivoa aluminijuma u našem telu.

Koristite je na temperaturama nižim od 150 stepeni prilikom pečenja, kada god je to moguće.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU