Skoro svi prave OVU grešku: BELI LUK može da vam upropasti JELO ako ga ne iskoristite na PRAVI NAČIN

Aleksandra Kolarevic

27. 07. 2021. 000000 11:40

Foto: Piksabej

Pored toga što je i te kako zdrav, beli luk se dodaje skoro svakom jelu, kako bi ono imalo lepši ukus.

Ipak, kada je u pitanju dodavanje belog luka tokom spremanja jela, važno je vreme!

Pročitajte još: Skoro svi prave OVE GREŠKE: Tri saveta kako da najbolje i najbrže skuvate KROMPIR

Beli luk se uvek dodaje na kraju kuvanja.

Ukoliko pržite ili dinstate beli luk sa ostatkom povrća na samom početku, rizikujete da on zagori, i na taj način upropasti ukus jelu.

Pored toga, beli luk koji je zagoreo odmah na početku spremanja ručka, postaće gorak, i težak za varenje.

Takođe, ako spremate ručak u šerpi sa debelim dnom, imajte na umu da takva posuda čuva temperaturu jako dugo, pa je potrebno skloniti šerpu s ringle čim primetite da je beli luk dobio bledo zlatnu boju.

Kod jako malog broja jela, kao što je na primer spanać, beli luk se stavlja na početku kuvanja. Naravno, i tada treba biti obazriv, i podesiti adekvatnu temperaturu, kako beli luk ne bi zagoreo.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU