Neodoljivi keksić: Poslastica za svaki uzrast (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

28. 07. 2021. 000000 15:00

Foto: YouTube printscreen /Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stižu preukusani kolačići, koji će vaši ukućani obožavati.

Pročitajte još: Zdrav i odličan za leto: Potaž od celera (RECEPT)

Sastojci:

350 gr brašna
1/2 praška za pecivo
200 gr maslaca
2 vanilin šećera
korica limuna
malo cimeta
150 gr šećera
1 jaje

Priprema:

Umutiti penasto maslac i jaje sa šećerom . Dodati brašno sa praškom za pecivo, koricu limuna i malo cimeta. Umesiti glatk otesto pa razviti keksiće u mašini za meso i produženim delom za keks. 

Peći u zagrejanog rerni na 200 stepeni C oko 20 min. da blago porumene..Fini mirisni hrskavi mogu dugo stajati u kutiji ili korpi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU