Bilo vam je pred očima: Ovo je najjednostavniji način da dete jede POVRĆE

02. 08. 2021. 000000 11:35

Foto: Depozitfoto

A kako to da saznaju nego tako što ćete ih približiti prirodi i tako prirodu približiti njihovom biću.

Pročitajte još: Skratio si mi život! To nije istina, deca produžavaju život!

Način da deca "projedu" povrće

Ukoliko vaše dete nije ljubitelj voća i povrća, pokušajte da ga pustite da ga samo, odnosno uz vašu pomoć, uzgaja u svom dvorištu. Ako živite u stanu, opredelite se za saksijsku sadnju. I čudo će se desiti!

Deca koja gaje biljke jedu sve!

Istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of American Dietetic Association, pokazalo je da će deca verovatno pojesti povrće ako budu učestvovala u uzgoju sopstvenog. Predškolci koji su gajili biljke, dva puta više su konzumirali sveže voće i povrće od onih koji nisu nikada videli kako izgleda gajenje. Grupa mini vrtlara koja je učestvovala u istraživanju, preferirala je ukus svežih proizvoda, za razliku od onih koji nisu imali to iskustvo.

Pročitajte još: Tri osobine nasleđujemo samo od majke

Mali baštovani zavole prirodu

Još jedno istraživanje, sprovedeno na Univerzitetu Florida, pokazalo je da se efekti baštovanstva sa decom nastavljaju i u odraslom uzrastu, jer su studenti jeli više voća i povrća ako su bili uzgajivači.

Pročitajte još: Mamu tinejdžera je ŠOKIRALO je ono što je PRONAŠLA iza kreveta (VIDEO)

Osim toga, to samo po sebi jača imunitet. Zemlja izlaže decu klicama koje im pomažu u izgradnji jakog imunog sistema, čime se spontano radi na zdravlju. Istraživači su primetili da mališani koji dolaze u kontakt sa više mikroba tokom odrastanja, imaju niže stope alergija. Takođe, deca koja su napolju, među biljkama, su srećnija, zdravija, kreativnija i slobodnija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU