TORTA sa malinama koja se jede na svadbama za sreću (RECEPT)

01. 08. 2021. 000000 15:30

Foto: Depozitfoto

Sada je vreme da se sveže maline koriste za kolače.

Pročitajte još: Grčke ćufte sa caciki sosom od 297 kalorija, idealan letnji obrok! (RECEPT/VIDEO)

Potrebno je za koru:

  • 4 belanca
  • 200 g šećera
  • vanilin šećer
  • 200 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 80 ml vode
  • 80 ml ulja

Pročitajte još: Ideja za LAK ručak: Čorba od tikvica koja se sprema 15 minuta (RECEPT)

Za fil:

  • 4 žumanca
  • 2 pudinga od vanile
  • kašika gustina
  • 6 kašika šećera
  • 600 ml mleka
  • 150 g margarina
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 150 ml slatke pavlake
  • 500 g svežih malina

Za dekoraciju:

  • 350 ml slatke pavlake
  • maline

Priprema:

Pomešajte 100 g šećera, vanilin šećer, vodu, ulje i kratko izmutite mikserom, pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mutite dok se ne sjedini. U drugoj posudi mutite belanca sa malo soli, postepeno dodavajući preostali šećer. Ulupajte u čvrst sneg i dodajte u prethodnu smesu. Smesu za koru sipajte u okrugli kalup i pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Ohlađeni tortu prelijte sa malo mleka.

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte prašak za puding, gustin i 200 ml mleka, pa sve dobro promešajte. Preostalo mleko stavite da proključa, pa ulijte puding sa žumancima i skuvajte. Umutite margarin sa šećerom u prahu i dodajte u ohlađen krem i penasto izmutite. Umutite slatku pavlaku i dodajte je u fil.

Pročitajte još: Nabavite kore i spremite kolač: BUKAČA je najbolji grčki slatkiš (RECEPT)

Ohlađenu koru prelijte sa malo mleka, pa nanesite polovinu fila, zatim maline isečene na polovine, a preko njih preostali krem. Tortu dekorišite umućenom slatkom pavlakom u koju ste ubacili malo malina kako biste dobili roze boju i odozgo poređajte maline.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU