Kako prilikom spremanja PILETINE širimo bakterije? Jednu stvar ne treba da radimo

Kristina LJubisavljević

04. 08. 2021. 000000 12:00

Foto: Deposit

Mnogi prilikom pripreme piletine imaju običaj da je isperu pre nego što je skuvaju ili stave u rernu. Ovo deluje kao potpuno logičan sled, čini nam se da ćemo tako da isperemo potencijalno neprijatne klice.

Spremanje piletine

 Međutim, to je velika greška kada je reč o bezbednosti hrane.

Kada prelijete vodu preko sirove živine, u suštini samo bacate potencijalno opasne bakterije na sudoperu i okolne delove kuhinje. Voda širi delove bakterija po vašim radnim površinama koje ne vidimo. Šta onda možemo da uradimo?

Pročitajte još: Uklonite MRLJE OD MASNOĆE na najbrži način

Za početak, umesto pranja piletine, najbolji način da se uverite da ste eliminisali sve potencijalno opasne bakterije je da skuvate piletinu. Kuvajte je do trenutka kada je meso potpuno neprozirno bez roze boje.

Potom, ukoliko ste se za to odlučili, možete da je pečete, tako će se svakako sve bakterije uništiti.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU