Koliko često leti treba da peremo POSTELJINU? Pravila se menjaju

Kristina LJubisavljević

06. 08. 2021. 000000 12:40

Foto: Pixabay

Leti se više znojimo, pa je važno da se više posvetimo higijeni posteljine kada može da se stvori više bakterija i neuhodnih mirisa.

Standardni protokol za pranje posteljine i jastučnica je otprilike jednom nedeljno, ističu stručnjaci. Međutim, postoji nekoliko različitih razloga zašto bi leti treblo da ih peremo još češće.

Pročitajte još: Trik koji će vas oduševiti: Uklonite kamenac iz WC šolje bez hemikalija! Potreban vam je jedan sastojak (FOTO)

Više se znojimo, što može da dovede do bakterija i neugodnih mirisa. Skupljaju se alergeni, pa će češće pranje da ih smanji. U tim slučajevima se savetuje pranje čaršava i jastučnica na tri ili četiri dana. To će biti biti dovoljno da se bakterije, mirisi i alergeni drže podalje.

Za dubinsko čišćenje preporučuje se i usisavanje kreveta dva do tri puta godišnje kako bi se ograničile bakterije i alergeni. Svavetuje se i posipanje kreveta tankim slojem sode bikarbone, ostavljajući je da odstoji nekoliko sati pre usisavanja, kako bi se uklonili mirisi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU