MUSAKA na nesvakidašnji način: Umesto krompira i tikvica iskoristite ŠAMPINJONE (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

05. 08. 2021. 000000 12:00

Foto: Piksabej

Svi smo navikli na standardnu musaku sa krompirima ili tikvicama. Međutim, ona može biti podjednako ukusna ako je spremite sa šampinjonima.

Recept je jednostavan, a prednost je što se sprema mnogo brže od standardne musake.

Pročitajte još: PALAČINKE umesto KORA: Recept za jednostavnu, a preukusnu TORTU (VIDEO)

Sastojci:

500 g šampinjona
2 glavice luka
100 g sušene slanine
2 kašičice ulja
2 čena belog luka
10 tanjih kriški hleba
250 ml mleka
200 ml kisele pavlake
3 jaja
začini po želji: so, biber, vegeta, peršun

Priprema:

Očišćene šampinjone iseckajte na listiće, a slaninu, beli i crni luk na sitne komadiće.

U zagrejanom ulju propržite luk i slaninu, pa dodajte šampinjone. Sve zajedno dinstajte i dodajte začine i beli luk.

U posudi za pečenje poslažite kriške hleba prethodno namočene u mleku jednu do druge, i po hlebu rasporedite pola količine pripremljenih šampinjona, pa ponovo stavite red namočenog hleba.

Na poslednji red hleba rasporedite preostale šampinjone i sve prelijte mešavinom pavlake i jaja.

Musaku pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

                            Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU