Recept za NAJBRŽU i NAJMEKŠU pogaču: Uživajte u ovom remek delu (VIDEO)

Marija Obradović

09. 08. 2021. 000000 08:30

Foto: Printscreen Youtube/Bakina kuhinja


Potrebno je:

500 ml mleka
3 kašike maslinovog ulja
20 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
malo soli 
850-900 gr brašna
Za premazivanje:
50 gr maslaca ili margarina
1 žumance
1 kašika mleka

Priprema:

 Mleko smlačiti dodati izdrobljen kvasac, šećer brašno i so. Zamesiti srednje testo da se ne lepi i dobro ga obraditi rukama (bar 7-8 min ga mesiti.) Pokriti  da odmori 30 min. 

Način pripreme

Testo podeliti na 4 loptice i ostaviti jednu malu za sredinu. 
Svaku lopticu obraditi rukama i pokriti 5 min. Razviti prvu  loptu okruglo premazati maslacom i podeliti na 8 trouglova i malo ih zaseći prema uglovima dva puta. uviti u kifle. Rasporediti u podmazanoj tepsiji, I drugu loptu na isti način a kifle ređati između prvih. 

Pokriti i ostaviti. Treću loptu podeliti na 4 dela. pa svaki deo razviti u krug kao tanjir. Premazati maslacom pa preko ređati drugu, treću  premazanu. Četvrtu ne premazivati već rukama malo pritisnuti i raširiti. 
Podeliti na 8 trouglova pa trouglove ređati između kiflica stim da ravni deo ide prema krugu tj  . sredini.

I zadnju loptu ponoviti isto i sad ređati između uglova u krug. Najmanji deo napraviti lopticu i uglaviti u sreedinu. Pokriti da odmara oko 20 min pokrivenom.

Premazati maslacom celu i žumancetom. Posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 50 min. Pokriti krpom da se ohladi pa služiti. Prelepa.. Uživajte u svom remek delu