Neprijatan zadah, holesterol, mršavljenje: Evo kako da napravite lekovitu VODU sa KARANFILIĆEM, koja rešava mnoge probleme

Aleksandra Kolarevic

21. 08. 2021. 000000 09:30

Foto: Piksabej

Tokom zime karanfilić se često koristi kada je u pitanju priprema kuvanog vina. Ovom napitku karanfilić daje poseban, aromatičan i slatkast ukus.

Međutim, karanfilić je začin koji je i te kako zdrav i koji ne treba da se koristi samo kako bi poboljšao aromu.

Pročitajte još: VODA sa BELIM LUKOM ubija SVE viruse, bakterije i toksine za samo 7 DANA, a jednostavno se pravi (RECEPT)

Ako imate problema sa povišenim holesterolom, ovaj začin vam može pomoći. Dovoljno je da napravite vodu sa karanfilićem koju ćete u toku dana pomalo konzumirati.

Karanfilić pomaže i kod mršavljenja, kao i zubobolje, neprijatnog zadaha, i mnogih drugih tegoba.

Voda sa karanfilićem se pravi vrlo jednostavno. Od sastojka će vam biti potrebno 5 grama ovog začina koji ćete staviti u 2 litra proključale i dobro ohlađene vode.

Potom je odložite u frižider na tri dana, tokom kojih je potrbno da je protresete s vremena na vreme, kako bi se začin što bolje rastvorio.

Posle tri dana, lek je spreman za upotrebu. Uzimajte pola čaše dnevno, ali ne sve odjednom, već u nekoliko navrata tokom dana, a u međuvremenu pripremite i drugu turu da vam bude gotova kad sa ovom završite.

Posle toga obavezno je napraviti pauzu od mesec dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU