Cvetanje AMBROZIJE već je počela da stvara probleme, ali evo koja HRANA jača alergijske reakcije

Kristina Malešević

19. 08. 2021. 000000 12:30

Foto: Pixabay

Alergije su neprijatno iskustvo i zdravstveni problem, koji nas može ometati u svakodnevnom životu. Osim toga, one se naprasno mogu pojaviti u jednoj sezoni i ostati trajna tegoba koja će nas proganjati ceo život...

Pročitajte još: Ponovo MODERNA: Muška bela košulja, ali se nosi na NOV način (FOTO)

Početak sezone alergija za neke ljude zna da biti prilično neprijatan, a cvetanje ambrozije već je uveliko počelo. Ako patite od sezonskih alergija, možda ćete primetiti da određeni obroci ili međuobroci pogoršavaju vaše simptome.

Hrana koja pospešuje alergijske reakcije

Alergija na ambroziju

Kada je u pitanju ambrozija i alergija na ovaj korov, trebalo bi da izbegavate banane, krastavce, krompir, tikvice, semenke suncokreta, dinje i lubenicu.

Pročitajte još: Princ Hari ide u London sa kamerom, a srešće SAMO jednog člana KRALJEVSKE porodice

Alergija na brezu

Sezona polena drveća započinje sa početkom proleća i traje do oktobra meseca. Lekari kažu da će ljudi koji imaju alergije na polen breze verojatno osetiti pogoršanje simptoma ako jedu jabuke, bademe, šargarepu, celer, lešnike, kruške ili šljive.

Alergija na trave

Trava i neprestano cvetanje travnatih biljaka prisutno je tokom celog leta. Ako imate alergije na polen i cvetanje trave, možda ćete primetiti pojačanu reakciju prilikom konzumiranja celera, pomorandže i paradajza.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU