NEVEROVATNO! Mozak Alberta Ajnštajna je UKRADEN kada je umro - Nećete verovati gde je završio! (FOTO)

Jovana Pejinovic

23. 08. 2021. 000000 21:00

Foto: Piksabej

Poslednja želja Alberta Ajnštajna

Kada je 18. aprila 1955. godine preminuo dobitnik Nobelove nagrade za fiziku Albert Ajnštajn, ostavio je za sobom određena uputstva kada je u pitanju raspolaganje njegovim telom, prema jednoj istrazi Nacionalne geografije.

Pročitajte još: U srceparajućem OTVORENOM PISMU, doktor objasnio zašto proverava Fejsbuk mrtvih pacijenata, pre nego što vest saopšti roditeljima!

Ajnštajn nije želeo da se obožava njegov leš niti da se proučava njegov mozak, pa je naložio onima koji su odgovorni za njegove ostatke da ih „kremiraju i tajno razbacaju pepeo kako bi obeshrabrili idolopoklonike“.

Loading...

Neposlušni patolog

Međutim, Tomas Harvi, koji je bio dežurni patolog kada je Ajnšatajn umro, u bolnici Prinston u NJu Džerziju, nije se baš pridržavao tih uputstava. Umesto toga, ukrao je Ajnštajnov mozak.

Od tada su stvari postale još čudnije. Kada je Ajnštajnova porodica to saznala, njegov sin se očigledno nije protivio krađi i Harvi je uspeo da zadrži mozak u dve tegle u svom podrumu pre nego što ga je preselio u kutiju sa sajder pivom sakrivenom ispod frižidera.

Loading...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU