Idealan dodatak uz svako jelo: Pravimo zapečeni krompir sa sirom

Kristina LJubisavljević

28. 08. 2021. 000000 16:30

Foto: Pixabay

Danas spremamo jelo koje možete jesti i samo, a i kao dodatak mesu.

Recept za zapečeni krompir sa lukom i sirom

Potrebni sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 glavica luka
  •  kašičica soli
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • sveže mlevenog bibera
  • 1 šolja mleka
  • ¼ šolje brašna
  • 2 šolje mocarela ili nekog drugog sira

Pročitajte još: Slatkiš naših baka: Danas pravimo baklavu sa keksom i belom čokoladom (FOTO/VIDEO)

Prvo zagrejte rernu da se greje na 220C. Krompir dobro operite, izbodite na nekoliko mesta i stavite da se kuva. Nakon toga krompir ostavite da se prohladi.

Prohlađen krompir secite na kolutove, pa ga slažite u vatrostalnoj posudi (polovinu krompira). Odozgo poslažite kolutove crvenog luka, začinite, pospite sa polovinom brašna i polovinom sira. Ponovite postupak sa preostalim sastojcima, zatim prelijte mlekom, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu da se peče oko 15 minuta. Sklonite foliju i ostavite još 5-10 minuta kako bi se uhvatila korica.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU