Svi je volimo: Paradajz čorba puna vitamina (RECEPT)

06. 09. 2021. 000000 14:05

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 300 ml kuvanog paradajza
  • mala glavica crnog luka
  • veća šargarepa
  • zelena
  • paprika
  • peršunov list
  • kašika brašna
  • jaje
  • so
  • suvi biljni začin
  • ulje
  • 1-1,5 l supe od goveđe kocke

Priprema:

Propržite na ulju pola rendane šargarepe, dodajte iseckani luk, drugu polovinu sitno iseckane šargarepe i sve dinstajte. Sipajte kuvani paradajz i litar vode, stavite iseckanu zelenu papriku i kuvajte oko 30 minuta. Jaje razmutite viljuškom, pa u to dodajte po jednu kašiku brašna i ulja. Sve lepo izjednačite i polako sipajte u čorbu. Po želji dodajte pola kašičice šećera.

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Kuvajte 5-6 minuta, stavite sitno iseckan peršun, so i malo suvog biljnog začina. Ukoliko želite, u čorbu možete staviti i malo testenine, pasulja ili krompira.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU