Malo drugačija PROJARA - Novi RECEPT starinskog jela (VIDEO)

Jovana Pejinovic

08. 09. 2021. 000000 08:15

Foto: Bakina kuhinja

Projara je jednostavno jelo, koje je idealno za doručak. Iz bakine kuhinje stiže moderna verzija tradicionalnog jela, koja će vas oduševiti ukusom.

Pročitajte još: TURŠIJA kakvu do sad niste probali - CRVENI LUK u tegli gotov za SAT VREMENA! (RECEPT)

Recept za projaru

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • šolja od 200 gr kukuruznog brašna
  • 1/2 šolje belog hlebnog brašna
  • 1/2 šolje griza
  • 1/2 prašla za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 200 gr sira feta
  • 1/2 praziluka
  • 1 paprika kisela može ljuta
  • soli

Priprema:

Umutiti jaja, dodati kukuruzno brašno, hlebno brašno sa praškom za pecivo, griz, ulje,sir izdrobljen na krupnije, praziluk, paprika na kockice i soli ako sir nije slan.

Dodati kiselu vodu  50 ml po potrebi i više da se dobije malo gušća smesa. Pleh 23 cm obložiti pek papirom pa istresti  smesu i izravnati. 

Odozgo može malo još sira izmrviti. Peći na 220 stepeni oko 45-50 min. da lepo porumeni. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK