Recepti MUDRIH domaćica za BRZE SLATKIŠE: Lažne knedle sa šljivama (RECEPT/FOTO)

Kristina Malešević

19. 09. 2021. 000000 20:30

Foto: InstagramScreenShot/oljkinakucnaradionica

Omiljeni recepti za slatkiše su nam oni koji ne zahtevaju mnogo vremena za njihovu pripremau, ali i oni koji ne zahtevaju komplikovano pečenje...

Pročitajte još: Idealan letnji ručak: PAELJA sa morskim plodovima za 20 minuta (RECEPT)

Sastojci:

  • 3 cela jajeta
  • 1 čaša šećera
  • 1 šolja brašna mekog
  • 280 militara mleka
  • 60 grama margarina
  • 100 grama prezli
  • 5 do 6 kašika šećera
  • sveže šljive

Priprema kolača:

Pleh dimenzija 24 sa 24 centimetara, ili približnih dimenzija, obložiti papirom za pečenje. Po dnu pleha poređati prepolovljene šljive, tako da potpuno pokriju dno.

Pročitajte još: Tart od šljiva kakav ste videli samo na TV: Probajte, lako se pravi! (RECEPT)

Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati mleko i brašno, još malo izmiksati, pa smesu preliti preko šljiva. Smesa je dosta retka, ali neka vas to ne brine, tako treba da bude. Kolač peći oko 40 minuta na 180 do 200 stepeni.

Pročitajte još: Ručak koji se NE KUVA: Ruska supa okroška (RECEPT)

Dok se kolač peče, spremiti prezle. U šerpici ugrejati margarin. Sipati prezle i šećer, pa pržiti uz neprestano mešanje. Pazite da ne zagori. Preko vrućeg kolača sipati prezle i dobro ih utapkati. Ostaviti kolač da se potpuno ohladi. Hladan kolač iseći i poslužiti. Ja sam kolače vadila čašom i tako dobila okrugao oblik kolača.

Napomena: Dok se kolač peče, šljive, koje su bile na dnu, podignu se na vrh, te tako dobijemo drugačiji redosled.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU