Predlog za nedeljni ručak: Prvimo ukusne šnicle sa paprikom i sosom (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

12. 09. 2021. 000000 11:30

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • pileće belo meso
  • 1 kašičica kisele pavlake
  • zašina za piletinu
  • 100 gr suvoga vrata. šunke ili bilo kog suhomesnatog
  • 100 gr listova kačkavalja
  • 3 kašike belog brašna
  • 3 kašike prezli
  • ulje

Pročitajte još: Hit jeseni: Čizkejk od najsočnijeg srpskog voća ŠLJIVA (RECEPT)

Još je potrebno:

  • 1 veća sveža paprika zelena
  • 1 veća sveža crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čina beloga luka
  • malo kisele pavlake 
  • bibera soli

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Meso iseći na šnicle malo izlupati između folije. Posoliti. Svaku šniclu premazati malo sa pavlakom, staviti list suvoga vrata odozgo list kačkavalja i urolovati. Izmešati brašno i prezle pa svaku rolnicu uvaljati u mešavnu. Pržiti na ulju.

Foto: privatna arhiva

Pročitajte još: Recept za malo drugačije MAFINE: Gotovi su za 15 minuta

U drugi tiganj propržite isečen luk na rezance i papriku  isečenu pa pržiti da omekne. Posoliti dodati seckan beli luk i kiselu papriku. Sipati 4 kašike vode pa čim malo prokrčka skloniti.

Foto: privatna arhiva

Štapom za blendanje izblendirati. Šnicle izvaditi u tacnu i preliti sosom. Možete posuti peršunovim listom.

Uživajte u fantastičnim ukusu.