Kako da čuvamo beli ili crni luk da traju duže?

Kristina LJubisavljević

25. 09. 2021. 000000 11:00

Foto: Pixabay

Luk je jedna od namirnica koju najviše upotrebljavamo pri kuvanju.

Kako da čuvamo luk?

Kako bi dugo trajao trebalo bi da ga čuvamo u uslovima koji mu najviše odgovaraju. Luk bi trebalo da čuvamo na hladnom, tamnom i suvom mestu.

Pročitajte još: Ovaj sastojak svi izbegavaju kad spremaju TORTE i KOLAČE, a neverovatno je KORISTAN

Vlaga i svetlost dovode do stvaranja buđi i klijanja pa bi trebalo da ga odložimo na ne previše hladnom mestu sa  cirkulacijom vazduha.

Iseckani luk možete da držite u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru oko nedelju dana. Najbolje je da to bude staklena posuda, jer plastika upija miris, kako biste smanjili oksidaciju, upijanje vlage...