Punjene paprke piletinom i pečurkama (RECEPT)

01. 10. 2021. 000000 11:40

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 3-4 crvene paprike
  • 100 g kačkavalja
  • 200 g piletine
  • nekoliko većih pečuraka
  • manja glavica crnog luka
  • začini (so, biber, kari, majčina dušica)
  • kašika maslinovog ulja

Pročitajte još:  Najbolji prijatelj kafe je MRAMORNI kolač (RECEPT)

Proprema:

Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte sitno naseckanu piletinu i pečurke. Začinite po ukusu i dinstajte dok ne ispari sva voda. Paprike presecite na pola, malo ih nauljite i poređajte u pleh ili posudu za pečenje. Napunite ih pripremljenih filom od mesa, pa preko toga narendajte kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni, otprilike 15 minuta, dok paprike lepo ne porumene. Jelo možete dekorisati svežim peršunom i služite uz sos po izboru.