Domaći PUTER OD JABUKA: Uživajte u slatkom doručku ili užini! (RECEPT)

Jovana Pejinovic

03. 10. 2021. 000000 16:00

FOTO: Piksabej

Svi smo čuli za kikiriki puter, a neki od nas su se zarazili njegovim ukusom, ali jeste li nekad čuli za puter od jabuka? Voćka koje kod nas ima u izobilju, daje jedan od najukusnijih putera, koje možete koristiti za sladak doručak.

Pročitajte još: Ovo sigurno niste probali! MANDARINE U TEGLI su nova zvezda zimnice (RECEPT)

Recept za puter od jabuke

Sastojci:

  • 21 cela jabuka srednje veličine, koristite slatke sorte
  • 4 ½ šolje nezaslađenog soka od jabuke
  • 6 kašika jabukovog sirćeta
  • 3 kašičice mlevenog cimeta
  • 3/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
  • 3/4 kašičice mlevenog karanfilića
  • 1/3 kašičice morske soli

Postupak: 

Jabuke ogulite i narežite na kožice. Izrežite sve delove koji ne valjaju. Sipajte u šerpu, a zatim dodajte ostatak sastojaka. Mešajte smešu nekoliko puta da se jabuke ravnomerno premažu tečnošću i začinima.

Stavite poklopac i kuvajte na niskoj temperaturi 12 sati ili preko noći. Isključite šporet i ostavite da se mešavina jabuka ohladi (oko sat vremena). Jabuke bi trebale biti vrlo mekane i tamno smeđe boje kada budu spremne.

Pomoću blendera smesu jabuka možete dovesti do glatke konzistencije. 

Pustite da se puter od jabuke potpuno ohladi, a zatim čuvajte u frižideru do 2 nedelje, zamrznite do 6 meseci, ili puter od jabuka možete pasterizovati u vodi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU