Očistite kantu za smeće i sprečite neugodne mirise: Trebaju vam ovi prirodni proizvodi

Marija Obradović

30. 09. 2021. 000000 12:40

Foto: Depozit

Mnogi odugovlače s temeljitim čišćenjem kante za smeće, ali kad počne neugodno mirisati čak i nakon što ste je tek ispraznili, znate da je vreme da se suočite s tim kućanskim zadatkom.

Evo kako očistiti kantu za smeće kako biste uklonili te neugodne mirise.

Talog kafe

Kafa je veoma učinkovita u čišćenju masnoća.

Jednostavno stavite dve kašičice taloga kafe na mokru krpu te očistite kantu. Taloga kafe takođe možete upotrebiti za uklanjanje neugodnih mirisa, tako da ga pospite po dnu kante pre stavljanja vrećice.

Soda bikarbona

Jednostavan način da sprečite neugodne mirise je da posipate sodu bikarbonu po dnu kante i ostavite je tamo dok punite kantu. Kad ispraznite kantu, ne zaboravite ponovno posuti sodu bikarbonu po dnu.

Limun

Kako bi kanta lepo koristila, pomoći će vam polovina limuna. Prvo što trebate napraviti je na dno staviti sodu bikarbonu te je ostaviti da deluje 10 minuta pa izvaditi. Zatim unutrašnjost kante oribajte polovinom limuna pre nego što stavite vrećicu.

Alkoholni rastvor

Ovo je savršen način za dodavanje sjaja vašoj kanti. Napravite mešavinu jednakih razmera vode i alkohola u boci s raspršivačem, poprskajte posudu i sunđerom za posuđe istrljajte unutrašnju i spoljašnju stranu kante.