Neodoljiva poslastica: Kolač sa biskvitom i nadevom koji osvežava (VIDEO)

Jelena Blažić

08. 10. 2021. 000000 19:30

Foto: YouTube printscreen /Bakina kuhinja

Danas se u bakinoj kuhinji sprema desert koji je pravi praznik za nepca. 

Potrebno je za biskvit:

2 jaja
3 kašike šećera
12 kašika ulja
12 kašika mleka 
10 kašika brašna
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo


 Nadev:

700 gr jabuka
100 gr seckanih oraha
1 kašičica cimeta
2-3 kašike šećera
malo suvog groždja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom penasto dodati brašno sa praškom za pecivo , dodati ulje, mleko izjednačiti i podelji. U jedan deo dodati kakao. Pleh obložiti pek papir vel 30x20 cm.  i peć 10 min. Jabuke izrendati dodati šečer, cimet, seckane orahe i izmešati. Kad se tamni deo biskvita ispeče istresti jabuke i poravnati.

 Preko njega dodati svetli deo testa izjednačati i peći oko 40-45 min.  na 190 stepeni C. Po želji possuti prah šećerom zamirisan vanilom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU