Ukusnije nego meso, POHOVANE MLADE TIKVICE probajte i na OVAJ način (RECEPT)

Jovana Pejinovic

05. 10. 2021. 000000 12:00

FOTO: bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže predlog za lagan i jednostavan ručak. U pitanju su pohovane tikvice, ali na malo drugačiji način.

Pročitajte još: Domaći PUTER OD JABUKA: Uživajte u slatkom doručku ili užini! (RECEPT)

Recept za pohovane tikvice

Potrebno je:

  • 1-2 tikvice srednje veličine
  • 2-3 jajeta
  • 2-3 kašike oštrog brašna
  • So
  • Masnoća za prženje

Priprema:

Tikvice oguliti i iseči na kolutove ili uz duž meni je lakše ovo drugo. Posoliti i ostaviti 20 min da so odradi svoje pa ocediti tečnost. 

Umutiti jaja koliko jaja toliko brašna i izmutiti da bude gušće nego za palačinke.Uroniti listove tikvice i kašikom zajedno sa malo testa  ubaciti u ugrejanu masnoću i pržiti da porumeni sa obe strane. Vaditi da papirnu salvetu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU