ŠTA ZA RUČAK? Najhrskavije ŠNICLE sa belim lukom, duplo panirane (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

15. 10. 2021. 000000 10:10

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže predlog za ručak. Šnicle su duplo panirane i kako baka kaže, to im daje još hrskaviji ukus.

Pročitajte još: MARMELADA OD POMORANDžE: Savršena kombinacija salatkog i kiselog (RECEPT)

Recept za pohovane šnicle

Potrebno je:

  • 4 šnicli pileće ili svinjske
  • 1 jaje
  • 60 ml mleka
  • 4 kašike brašna
  • 100 gr prezli
  • 4 čena belog luka
  • soli može i bibera ml.
  • ulje

Priprema:

Šnicle izlupati pa posoliti. Premazati sa izgnječenim belim lukom. Jaje izlupati pa dodati mleko i sve žicomim izjednačiti, Šnicle prvo utapkati u brašno, pa u jaje i mleko, pa prezle. 

Zatim ponovo u jaje i ponovo u prezne. Ređati u poslužavnik i pržiti u ulju ne previše vrelom ni previše hladnom srednjem. 

Kad porumene sa jedne i druge strane vaditi na upijajuću papirnu salvetu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK