"Pričao si glupe viceve, a ispade da je život glup": Dragan Marinković Maca slomljen zbog smrti Marka Živića (FOTO)

Jelena Blažić

15. 10. 2021. 000000 09:00

Foto: YouTube printscreen

Popularni glumac, bio je omiljeni među kolegama, a njegova smrt veoma je potresla i Dragana Marinkovića Macu, koji je veoma teško podne smrt kolege.

Pročitajte još: NJegov zadatak su bile EMOCIJE! Pet odgovora MARKA ŽIVIĆA u kojima govori sve o svojoj životnoj ulozi

 Rano. Prerano. Pričao si najbolje "glupe viceve"... Ispade da je Život glupi vic. Počivaj u miru, brate - napisao je voditelj Maca uz sliku sa pokojnim Markom Živićem.

Živić bio je pune tri nedelje na bolničkom lečenju, pre nedelju dana je kiseonik primao preko maske, međutim, doktori su ipak u ponedeljak morali da ga intubiraju. Dodatnu komplikaciju njegovom zdravstvenom stanju je napravila bakterija digestivnog trakta. S obzirom na to da je on pre nekoliko godina operisao rak jednjaka i želuca, bakterija je pogoršala njegovo kompletno zdravstveno stanje.  Međutim, po svemu sudeći situacija se ozbiljno pogoršala i naš glumac izgubio je bitku sa ovim opasnim virusom.

 

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radi u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni je član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama Kad su cvetale tikve, Ne igraj na Engleze, Sviraj to ponovo, Sem, Let iznad kukavičjeg gnezda, Delirijum tremens, a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada.

Pročitajte još: DA SRCE PUKNE! Pogledajte kako se kolege opraštaju od Marka Živića (FOTO)

Marka Živića gledamo u nekoliko serijskih ostvarenja, koji se prikazuju na nacionalnim televizijama, ali i filmovima koji su aktuelni na repertoarima bioskopa u Srbiji.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU