DORUČAK ZA PAMĆENJE: Šuškavi trouglići sa kiselim kupusom i prazilukom (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

18. 10. 2021. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže recept za neobične trougliće sa prženim kupusom, nešto što se jednostavno pravi, a ima fantastičan ukus. Obavezno probajte, ako niste do sad.

Pročitajte još: PILETINA SA KROMPIROM: Prelivena sa dva TAJNA ZAČINA daje savršen ukus! (RECEPT)

Potrebno je:

  • Prženi kupus
  • 1/2 praziluka
  • tanke gotove kore
  • lisela voda ili 1 kašičica praška pecivo
  • ulje


Priprema:

Kupus iseći kao ribanac a praziluk sitno. Na ulju sve propržiti, Dodati bibera. U činiju sipati vodu kiselu i ulje, ako nemate kiselu vodu, mlaku vodu i 1 kašičicu praška za pecivo i 2  kašike ulja koje u toku mazanja treba dodavati po malo. 

Četkicom premazati prvu koru pa preko nje dodati drugu koru pa iseći na četiri trake. 
U dnu svake trake staviti kašiku kupusa i uviti u trougao kao što je prikazano u Videu.Ređati u podmazan pleh. 

Svaki trouglič premazati vodom i uljem, posuti susamo i peći na 200 stepeni C oko 35-40 min. Suškavi tope se u ustima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBU