"Taj osmeh, ta šala...to je ono po čemu ću ga pamtiti..." Miloš Biković održao govor koji tera suze i oprostio se od prijatelja Marka Živića (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

19. 10. 2021. 000000 13:00

Foto: Printscreen / You Tube / N. Skenderija

Glumac Marko Živić preminuo je usled posledica korona virusa prošle nedelje.

Komemoracija glumcu u Beogradskom dramskom pozorištu, na velikoj sceni, održana je danas. Veliki broj prijatelja i kolega oprostio se od glumca.

Glumac Miloš Bikvoić održao je dirljiv govor među prvima, gde se oprostio od Marka Živića. Marko i Miloš glumili su zajedno u predstavi "Kad su cvetale tikve":

- Marka sam upoznao 2005. godine u "Dadovu". Radili smo neku novogodišnju tezgu.Taj osmeh, ta šala, to što je nosio sa sobom, kao štit, kao zaštitni znak, to je ono po čemu ću ga pamtiti. - rekao je Biković i dodao:

- Dao si mi afirmaciju i pažnju, dao sam ti osobenost i talenat, vredelo je. Ti si znao, rak se može najuriti klovnovskim nosem crvenim, a prava se aždaja može ubiti mačem drvenim, rečju, šalom, pričom, replikom, pa i mitom, kao oružjem može se braniti zemlja. O, da, besmisao se može premostiti kaskanjem... i da su sila najveća rečik tople, reči blage, vidiš li da za osmeh treba sve više snage i da taj osmeh može otopiti sve smetove... Vidimo se Marko - rekao je glumac Miloš Biković.