Oduševiće vas ovaj TRIK: Profesionalni kuvari otkrivaju zbog čega JUNETINU pre spremanja treba premazati KIVIJEM

Aleksandra Kolarevic

22. 10. 2021. 000000 18:30

Foto: Piksabej

Ako želite da vam se komad junetine koji ste spremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem, zahvaljujući kojem će meso biti izuzetno mekano.

Sve što treba da uradite jeste da obložite juneće meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme.

Pročitajte još: Profesionalni kuvari otkrili tajnu: Zašto u MLEVENO MESO treba staviti SODU BIKARBONU?

Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko.

Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške izrezan kivi nekih sat, dva pre pripreme.

Takođe, važno je da vam junetina ne bude predugo obložena kivijem, kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU