Kupljena haljina Ejmi Vajnhaus sa poslednjeg nastupa u Beogradu: Prodata je za 16 puta više od procenjene vrednosti

Kristina LJubisavljević

10. 11. 2021. 000000 13:00

Foto: Epa

Ejmi Vajnhaus je nosila zeleno-crnu haljinu sa printom bambusa na koncertu u Beogradu juna 2011. godine. Mesec dana kasnije, 23. jula, umrla je od akutnog trovanja alkoholom. Imala je 27 godina.

Pročitajte još: NIJE MOGLA DA IZDRŽI: Adel se rasplakala na svom muzičkom povratku pred publikom, morao da INTERVENIŠE prijatelj iz detinjstva! (FOTO)

NJena smrt je bila kulminacija duge – i često veoma javne – borbe sa zavisnošću od alkohola i droge.

Haljina je bila deo kolekcije ličnih stvari od 800 predmeta, od grudnjaka i DVD-ijeva, do knjiga i šminke koje su na aukciju stavili njeni roditelji, Mič i Dženis.

Foto: profimedia

Cela kolekcija donela je zaradu od četiri miliona dolara, dvostruko više od prvobitne prognoze, prema aukcijskoj kući Džulijens (Julien's), koja je upravljala prodajom.

Pročitajte još: "NESREĆA SA MASOVNIM ŽRTVAMA" na koncertu! Muž Kajli Džener napravio pomamu svojim nastupom: Pevao dok su ljudi ginuli, a tvrdi da nije znao šta se dešava (FOTO)

- Naravno, postoje obožavaoci, i muzeji, i kolekcionari širom sveta koji će želeti da poseduju neke od ovih predmeta, brinu o njima, pokazuju ih u muzejima, održavaju njeno nasleđe i sećanje na nju i u isto vreme sakupe nešto novca za fondaciju - naveo je Martin Nolan iz Džulijensa uoči aukcije.

Prihod sa aukcije je namenjen za Fondaciju „Ejmi Vajnhaus“, koja podržava ugrožene mlade koje se bore sa zavisnošću.