ČETIRI SAVETA profesionalnih kuvara: Da li čekate da se rerna zagreje pre pečenja?

Kristina LJubisavljević

09. 11. 2021. 000000 13:30

Foto: Shutterstock

Kuvanje prema savetima profesionalnih kuvara

Ne koristimo oštar nož

Prema rečima kuvara oštri noževi su obavezni! Često se domaći kuvari plaše oštrih noževa, ali tupi noževi su zapravo ti koji će naneti najveću štetu. Oštar nož će poboljšati kuvanje i učiniti ga prijatnijim!

Korišćenje starog, sušenog bilja umesto svežeg

Koristite sveže začinsko bilje kad god je to moguće. Ništa ne donosi ukus jelu kao sveže začinsko bilje. Malo  bosiljka može u potpunosti da transformiše jelo. Začiniti solju i biberom najvažniji je savet koji kuvari daju kada su začini u pitanju.

Pročitajte još: Kako da znate da ste kupili PRAVO MASLINOVO ULJE? Obratite pažnju na OVIH šest stvari!

Priprema mesa

Pravi se greška kada pržimo meso dok ne bude gotovo prepečeno. A koliko nas pusti meso da odstoji nakon pripreme? Pa to baš i ne radimo tako redovno. Profesionalni kuvari ističu da uvek ostavimo meso da odstoji najmanje 10 minuta nakon što je gotovo.

Ne pratimo recept

Uobičajena greška koju kućni kuvari prave prilikom pečenja je preskakanje koraka, kao što je stavljanje kolačića u rernu pre nego što se rerna u potpunosti zagreje na određenu temperaturu. Praćenje tačnih koraka u receptu u svetu peciva je imperativ i ključno je za uspeh ukusna poslastica. Ako recept zahteva prethodno zagrevanje rerne ili pečenje na određenoj temperaturi, ovo je veoma važan korak koji bi trebalo da se ispoštuje, piše Real Simple.