NAJBOLJI BOSANSKI RECEPT: Sočno meso, pikantnog ukusa, a nije zahtevno za pravljenje (VIDEO)

Jovana Pejinovic

22. 11. 2021. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže sjajan bosanski recept za biber meso. Radi se o vrlo pikatnom i pomalo ljutkastom umaku. Veoma sočno, a ne mnogo zahtevno.

Pročitajte još: PET SLAVSKIH SALATA KOJE SE NAJBRŽE PRAVE: Odlično se slažu uz glavno jelo, a uštedeće vam dosta vremena (RECEPTI)

Recept za biber meso

Potrebno je:

  • 300 gr. junećeg mesa
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • lovorov list
  • ml. biber
  • 1 k.k. aleve i tucane ljute paprike
  • začin so
  • senf
  • 100 ml. belog vina
  • ruzmarin, majčina dušica
  • celer list i peršun
  • sveža paprika
  • ulje

Priprema:

Iseckati sitno crni luk i propržiti na ulju dodati seckanu šargarepu pa i nju propržiti dodati lovorov listi meso, malo sipati vode. 

Iseckati ruzmarin i majčinu dušicu, pa i nju dodati kao i zelenu papriku, i sve dinstati na malo vode oko sat vremena da meso omekne. Sipati vino i ostaviti 5-6 min da vri. 

U činiju dodati brašno, malo senfa alevu i tucanu papriku biber i seckan peršunov i celerov list kao i izdrobljen beli luk. Razmutiti to u malo vode i dodati u meso. 

Ostaviti par minuta da vri. Na kraju dodati začin i so.

Naše biber meso je gotovo. kao prilogmožete staviti baren pirinač krompir pire ili barene razence...Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU